Készen állsz a nagy kalandra?

Bringapark, mászófal, csúszópálya, akadálypálya, Ex-vadászat!
INFORMáCIóK
Kötélpálya használat

Extrém Kalandpark kötélpálya használatának oktatása


Szeretettel köszöntjük a kalandpályánkat használni kívánó vendégeket, látogatókat, kísérőket!
Az egyes pályák 1-5 m magasságban kialakított akadály elemek láncolata. Ennél a kalandparknál az egyes pályák életkor, magasság és nehézségi szint alapján kerültek megkülönböztetésre.
Hangsúlyozni szeretnénk, hogy tanácsaink és szabályaink az Önök érdekét, biztonságát szolgálják, ezért kérjük azok betartását!

Tanácsok a vendégek részére:

  • Az egyes pályák használata előtt érdeklődjenek azok nehézségi fokáról.
  • Csak megfelelő fizikai- és szellemi állapotban kezdjenek hozzá az adott pálya leküzdéséhez.
  • A pálya végrehajtása előtt melegítsék be izmainkat, izületeinket.
  • Kellő komolysággal, figyelemmel végezzék a tevékenységüket (még ha rutinosnak is érzik magukat). Játékostársaikra is ügyeljenek!
  • Alkalmazzák a fokozatosság elvét, először alacsonyabb nehézségi fokozatú pályát válasszanak, ne a legnehezebb pályával kezdjék!
  • Keressenek megfelelő mozgási technikát az egyes feladatok leküzdéséhez. Törekedjenek tudatosan elsősorban a lábizomzat használatára, a karok a szokatlan erőkifejtés hatására könnyebben elfáradnak. Nyugodt tempóban haladjanak az akadályokon, a kapkodás, sietség sérüléshez vezet. Kezük csúsztatása a köteleken égisi sérülést okozhat.
  • Inkább kétszer (háromszor) ellenőrizze a leesés elleni védelmét, vagyis azt, hogy mindig legalább egy karabínerrel rögzítve van-e a biztosító rendszerhez!

Felszerelés felvétele:

A beülő hevedert megfelelő irányból és csavarodás mentesen, a moderátor útmutatását követve vegye fel! A csatoknál a hevedert kifűzni tilos. A heveder meghúzásával tudjuk a kívánt méretet beállítani. Az ne legyen se túl feszes, se túl laza. A beöltözés során ne lépjen rá a felszerelésre, ne koszoljuk össze! A kantárat és a csigát a moderátor instrukciója alapján helyezze el és kérje őt a beülő beállításának ellenőrzésére. A védősisakot állítsa be a fejméretére, és csatolja be a csatszerkezetét!


 
HÍRLEVÉL

Íratkozz fel a hírlevelünkre

* kötelező mező

 

KÖZÖSSÉG

Extrém Kalandpark